Πολλοί είναι εκείνοι που έχουν στραφεί στη διατροφή και έχουν αποκλείσει από τη διατροφή τους το κρέας, τα αυγά και τα ζωικά λίπη. Κάποιοι, μάλιστα, που ακολουθούν μία αυστηρά χορτοφαγική διατροφή όχι μόνο δεν τρώνε ζωικά βούτυρα και δεν πίνουν γάλα αλλά δεν τρώνε ούτε μέλι. Ποιος είπε όμως πως δεν μπορούν να χαρούν και εκείνοι τα χριστουγεννιάτικα γλυκά; Σύμφωνα με τη διατροφολόγο Κλειώ Δημητριάδου μπορούν να επιλέξουν κουραμπιέδες και μελομακάρονα.

Eφτά tips για να χάσετε ευκολότερα βάρος

Vegan γλυκά ή κλασικά; Διαφέρουν στις θερμίδες;

κουραμπιέδες μπορούν να είναι φτιαγμένοι από βούτυρο καρύδας ή έλαιο καρύδας ή από σόγια. Όπως αναφέρει, όμως, η διαιτολόγος θερμίδες που έχουν είναι ίδιες. Το ίδιο και αν αντικαστήσουμε στα μελομακάρονα το μέλι με τη ζάχαρη. 

Ένα μελομακάρονο θα έχει 220 θερμίδες είτε με μέλι είτε με ζάχαρη, εκτός αν αντικαταστήσουμε το μέλι (σ.σ: μία κουταλιά έχει 304) με σιρόπι σφένδαμου, που έχει στα 100 γραμμάρια 260 θερμίδες.

Τραπέζι Χριστουγέννων: Πόσες θερμίδες «κρύβουν» φαγητά, ποτά και γλυκά

Vegan γλυκά ή κλασικά; Διαφέρουν στις θερμίδες;

Όσον αφορά τους κουραμπιέδες αν θέλουμε να τους κάνουμε πιο light και μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε βούτυρο καρύδας και αλεύρι ολικής άλεσης. Μπορούμε, επίσης, να αντικαταστήσουμε τη ζάχαρη με στέβια.

Μία καλή επιλογή για γλυκό είναι και οι σοκολατένιες ελίτσες όπου η μία έχει 34 θερμίδες. Οι vegan αντί για γάλακτος μπορούν να επιλέξουν με μαύρη σοκολάτα.

Ένα άλλο χριστουγεννιάτικο γλυκό που ενδείκνυται και για τους vegan είναι το μαρόν γλασέ. Το οποίο έχει 75 θερμίδες το ένα και μηδενικά λίπη. 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.



Πηγή www.star.gr