Δείτε τη συνταγή για απολαυστικές αυγόφετες στον φούρνο από το Breakfast@Star

Brunch ή αλλιώς η πιο νόστιμη συμφωνία ανάμεσα σε Breakfast και Lunch. Ένα γεύμα που απολαμβάνεις κυρίως τις Κυριακές. Ένα γεύμα που θυμίζει πρωινό, αλλά μπορείς να το ευχαριστηθείς ακόμα και το μεσημέρι. Εμείς, λοιπόν, σου βρήκαμε τις πιο εύκολες και νόστιμες συνταγές για σπιτικό Brunch. Πάρε ιδέες! 

Tέτοιο γλυκό δεν έχετε ξαναφάει- Σουφλέ pancakes με σοκολάτα

Brunch: Γλυκές και αλμυρές συνταγές

Υγιεινά Pancakes

Υλικά:

  • 2 φλ. τσαγιού βρώμη
  • 2 μπανάνες ώριμες
  • 1 φλ. τσαγιού γάλα
  • 1 αυγό
  • 1 βανίλια
  • Λίγο λάδι
  • Λίγη κανέλα

Εκτέλεση:

  • Βάζεις όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και τα χτυπάς μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα και σχετικά ρευστό, όπως της κρέπας.
  • Σε ένα ταψί με λαδόκολλα φτιάχνεις τα pancakes στο μέγεθος που θέλεις. Χρειάζονται περίπου 2 ταψιά ή δύο ψησίματα στο ίδιο ταψί.
  • Ψήνεις στου 150°C για 30 λεπτά περίπου και αν θέλεις τα γυρνάμε στην μέση του ψησίματος για μην φουσκώσουν καθόλου.
  • Τα σερβίρεις με ό,τι σου αρέσει ή και σκέτα.

Brunch: Γλυκές και αλμυρές συνταγές

Αλμυρά pancakes με κοτομπουκιές: Ένα πλήρες πρωτεϊνικό γεύμα

Τηγανίτες με μέλι και μπανάνα

Υλικά:

  • 1 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαφριά καστανή ζάχαρη
  • 1 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 3/4 φλ. πλήρες γάλα
  • 1/2 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 κουτ. του γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 μπανάνα, κομμένη σε στρογγυλές φέτες
  • Βούτυρο, για μαγείρεμα
  • Μέλι

Εκτέλεση

  • Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάτε μαζί αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, καστανή ζάχαρη και αλάτι.
  • Σε ξεχωριστό μπολ, ανακατεύετε ελαφρά μαζί το γάλα και την κρέμα γάλακτος και, στη συνέχεια, προσθέτετε τα αυγά, ένα κάθε φορά. Προσθέτετε τη βανίλια.
  • Ενώνειτε τα υγρά υλικά με τα ξηρά υλικά και ανακατεύεις με ένα ξύλινο κουτάλι μέχρι να συνδυαστούν.
  • Λιώνετε το βούτυρο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Όταν το βούτυρο είναι αφρώδες, μειώνετε τη θερμότητα σε μέτρια-χαμηλή και ρίχνετε τις τηγανίτες με το κουτάλι στο τηγάνι. Βάζετε πάνω από καθεμία μερικές ροδέλες μπανάνας.
  • Τηγανίζετε έως ότου αρχίσουν να σχηματίζονται φυσαλίδες στο βούτυρο και η τηγανίτα είναι χρυσή από κάτω, περίπου 3 λεπτά και στη συνέχεια γυρίζετε και τηγανίζετε και την άλλη πλευρά μέχρι να ροδίσει, άλλα 3 λεπτά. Επαναλαμβάνετε με το υπόλοιπο μείγμα.
  • Tip: Μπορείτε να περιχύσετε τις τηγανίτες με σιρόπι σφενδάμου, μέλι ή σιρόπι σοκολάτας. Μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον κομμάτια μπανάνας ή να τις συνδυάσετε με άλλα φρέσκα φρούτα, νιφάδες δημητριακών ή ξηρούς καρπούς.

Brunch: Γλυκές και αλμυρές συνταγές

Δύο εύκολες συνταγές για γλυκά με μπανάνα που θα λατρέψουν όλοι

Αυγόφετες στον φούρνο

Υλικά: 

  • 250 γρ μπαγιάτικο ψωμί (οτιδήποτε ψωμί μας κάνει είτε ολικής είτε λευκό)
  • 200γρ σταφίδες ή δάκρυα σοκολάτας 
  • 300μλ γάλα 
  • 1 αυγό 
  • 1/2 κγ κανέλα
  • 70γρ Καστάνη ζάχαρη
  • Λίγο Βούτυρο για το ταψί μας
  • Έξτρα ζάχαρη για από πάνω

Εκτέλεση:

  • Βάζουμε όλα τα υλικά μας εκτός από το ψωμί μέσα σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  • Σκίζουμε το ψωμί σε κομμάτια με το χέρι και το προσθέτουμε στο μπολ.
  • Ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε να απορροφήσει το ψωμί το μίγμα μας 10-15 λεπτά. 
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 160 βαθμούς στον αέρα. Αφού απορροφήσει το μίγμα μας βάζουμε σε καλά βουτυρωμένο  μικρό πυρέξ ή μακρόστενη φόρμα κέικ το μίγμα μας. 
  • Εάν θέλουμε πασπαλίζουμε έξτρα ζάχαρη από πάνω και ψήνουμε για 45-50 λεπτά μέχρι να έχουμε ωραίο χρυσαφένιο χρώμα
  • Αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν σερβίρουμε.

Brunch: Γλυκές Και Αλμυρές Συνταγές

Brownies σοκολάτας με φυστικοβούτυρο και λιωμένη κουβερτούρα

Croque Madame

Υλικά:

  • 6 φέτες ψωμί του τοστ
  • 4 φέτες τυρί έμενταλ
  • 4 φέτες ζαμπόν
  • 20 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 300 ml γάλα 3,5%
  • 30 γρ. αλεύρι
  • 30γρ. βούτυρο
  • 1 κρόκο αυγού
  • 2 αυγά
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση:

  • Για την μπεσαμέλ βάζουμε το αλεύρι και το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι, τα σοτάρουμε για 1 με 2 λεπτά ανακατεύοντας και προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα.
  • Όταν πήξει, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε έναν κρόκο, αλάτι, πιπέρι και την μισή παρμεζάνα.
  • Παίρνουμε 6 φέτες ψωμί, τις αλείφουμε με λίγο βούτυρο και τις ψήνουμε για 2 λεπτά στο φούρνο στους 200 βαθμούς.
  • Τις αφαιρούμε από τον φούρνο, τοποθετούμε στις 4 φέτες μπεσαμέλ, έμενταλ, ζαμπόν και τοποθετούμε την μια πάνω στην άλλη. Κλείνουμε με την τελευταία φέτα από το ψωμί και απλώνουμε μια γενναία κουταλιά μπεσαμέλ να πάει παντού.
  • Ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα η μπεσαμέλ και να λιώσουν τα τυριά. Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά με λίγο ελαιόλαδο και σπάμε 2 αυγά να τηγανιστούν.
  • Αλατίζουμε και τα τοποθετούμε πάνω από το croquet madame. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.



Πηγή www.star.gr