σημερινά κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση έχουν καταγραφεί 416 νέες μολύνσεις του Covid-19 και πέντε νέοι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα.

Από νέα κρούσματα τα 55 συνδέονται με γνωστές συρροές και 59 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 18.123, εκ των οποίων το 56.1% άνδρες.

79 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. 207 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Συνολικά στη χώρα μας έχουν καταγραφεί 388 θάνατοι.

Η «σπάνια περίπτωση» μίας 17χρονης

«Η εντατική είναι γεμάτη με ιστορίες με νίκες και με ήττες. νίκες είναι αυτές που σου δίνουν δύναμη να βαδίζεις παρακάτω», δήλωσε στην ΕΡΤ ο αναπληρωτής καθηγητής Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας του ΑΠΘ, Σίμος Μεταλλίδης. Ο γιατρός στάθηκε δίπλα στην 17χρονη που πριν λίγο καιρό έδινε μάχη για τη ζωή της στην εντατική ενάντια στην Covid19, μια μάχη που κράτησε 40 ημέρες.

Πλέον ο χρόνος μετρά αντίστροφα προκειμένου η 17χρονη να επιστρέψει σπίτι της. Όλα τελικά πήγαν καλά, όμως η περίπτωση της επιβεβαιώνει ότι κανείς δεν είναι άτρωτος απέναντι στον επικίνδυνο ιό. Μάλιστα, άλλος ένας νέος, ένας 25χρονος από την Τήνο δίνει τώρα τον δικό του αγώνα στη ΜΕΘ του Ασκληπιείου Βούλας, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

«Η ασθενής έδωσε μεγάλο αγώνα και βγήκε νικήτρια, με τη βοήθεια του ιατρικού προσωπικού της ΜΕΘ και της κλινικής. Αυτή τη στιγμή είναι σε άψογη κλινική κατάσταση και αναμένουμε τις επόμενες μέρες να πάρει εξιτήριο.

Είναι δύσκολο να είσαι 40 μέρες χωρίς τους γονείς σου, αλλά είναι ένα πλάσμα, το οποίο έδειξε πολύ μεγάλο θάρρος. Όλοι ελπίζαμε πως χάρη στο νεαρό της ηλικίας της θα τα κατάφερνε και τελικά αυτό συνέβη» δήλωσε ο γιατρός της.

Ο ίδιος τόνισε ότι «το κορίτσι αυτό δεν είχε κανένα υποκείμενο νόσημα. Μια τέτοια περίπτωση είναι σπάνια και δεν θέλω να τρομοκρατείται ο κόσμος. Το μήνυμα ωστόσο που πρέπει να περάσουμε στους νέους είναι πως δεν είναι άτρωτοι».

παρενέργειες που έχουν όσοι θεραπεύονται από τον κορονοϊό

Παρενέργειες έχουν εννιά στους δέκα που νόσησαν από COVID-19 και ανάρρωσαν σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτέλεσμα έρευνας στην Νότια Κορέα.

Στην online έρευνα επί 965 ιαθέντων ασθενών 879 άνθρωποι, δηλαδή το 91,1%, απάντησαν ότι υποφέρουν τουλάχιστον από μία παρενέργεια της ασθένειας, δήλωσε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο υποδιευθυντής της Υπηρεσίας Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων της Νότιας Κορέας, Κουόν Τζουν-γουκ.

Ποιο κοινή από όλες τις παρενέργεις, σε ποσοστό 26,2%, είναι η εξάντληση, ακολουθεί η αδυναμία συγκέντρωσης με 24,6% και έπονται ψυχολογικές και νοητικές διαταραχές, η απώλεια όσφρησης και οσμής.

Τα αποτελέσματα αυτά, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενο το Reuters, προέρχονται από τις online απαντήσεις του 16,7% 5.762 ιαθέντων ασθενών στην Νότια Κορέα, εξ ου και ο προκαταρκτικός χαρακτήρας της έρευνας υπό τον Κιμ Σιν-γου, καθηγητή στο Kyungpook National University School of Medicine του Νταεγκού, ο οποίος θα δώσει προσεχώς στην δημοσιότητα λεπτομερή ανάλυση των αποτελεσμάτων της έρευνας.

Η Νότια Κορέα πραγματοποιεί άλλη μελέτη με την συμμετοχή 16 ιατρικών οργανισμών για πιθανές επιπλοκές της COVID-19 μέσω λεπτομερούς ανάλυσης των αξονικών τομογραφιών σε ασθενείς που έχουν αναρρώσει.

Οι χώρες με τα περισσότερα κρούσματα

Ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο οι νεκροί από τον κορονοϊό σε όλο τον κόσμο (1.002.296) σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Πανεπιστημίου του Johns Hopkins. Τα κρούσματα υπολογίζονται σε 33.384.153.

Οι πέντε χώρες με τους περισσότερους νεκρούς από τον κορονοϊό είναι:

  1. ΗΠΑ: 205.085
  2. Βραζιλία: 142.058
  3. Ινδία: 96.318
  4. Μεξικό: 76.603
  5. Βρετανία: 42.090

Τη δεκάδα συμπληρώνουν:

  • Ιταλία: 35.851
  • Περού: 32.324
  • Γαλλία: 31.822
  • Ισπανία: 31.411
  • Ιράν: 25.779

Αναφορικά με τα κρούσματα τα περισσότερα καταγράφονται στις ΗΠΑ (7.149.073) και ακολουθεί η Ινδία (6.145.291) και η Βραζιλία (4.745.464).

*Η φωτογραφία είναι αρχείου

Ειδήσεις σήμερα:

Τι σημαίνει ο μόνιμος ελλιμενισμός του USS Hershel «Woody» Williams στη Σούδα

Kοινές δηλώσεις Μητσοτάκη – Πομπέο: Οι σχέσεις Ελλάδας και ΗΠΑ πιο στενές από ποτέ

Αρνητικό και το τρίτο τεστ στους 12 του κρουαζιερόπλοιου «Mein Schiff 6»

Ράνια Τζίμα: Δεν είμαστε κληρονόμοι κάποιας δυναστείας, ούτε εγώ ούτε ο Γαβριήλ

Θετική στον κορονοϊό εκπαιδευτικός από το Γυμνάσιο Βουλιαγμένης: «Λουκέτο» για 14 ημέρες στο σχολείο

Με γραπτές εξετάσεις η απόκτηση ελληνικής ιθαγένειας – Όσα προβλέπει το νομοσχέδιο

Αντιγριπικό εμβόλιο: Ποιοι θα πρέπει να το κάνουν πρώτοι

Εκτός «Φωλιάς των Κου Κου» ο Κρατερός Κατσούλης – Σε… απόγνωση η Καραβάτου

Η σύγκρουση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ και το «παιχνίδι του Ερντογάν με τη φωτιά»

Βόλτα και γεύμα για τη Μαρέβα Μητσοτάκη και τη σύζυγο του Μάικ Πομπέο, Σούζαν

Αλλάζει ο φωτισμός στην Ακρόπολη: Δείτε τις πρώτες εικόνες

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία 52χρονου που κατηγορείται ότι ασελγούσε σε ανήλικα

Αυτό είναι το θηριώδες USS Hershel «Woody» Williams που θα είναι στη Σούδα



Πηγή www.newsbeast.gr