Οι υψηλού συμβολισμού επισκέψεις της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στα ακριτικά μας νησιά έρχονται λίγες ώρες μετά το σοβαρό επεισόδιο που προκάλεσαν οι Τούρκοι στο Φαρμακονήσι όταν Τουρκική ακταιωρός παρενόχλησε σκάφος του Λιμενικού, με σκοπό να το εμβολίσει. 

Με αποτέλεσμα, στελέχη του να ρίχνουν προειδοποιητικούς πυροβολισμούς στον αέρα. 

Βίντεο ντοκουμέντο από το θερμό επεισόδιο στο Φαρμακονήσι

Νέο βίντεο – ντοκουμέντο καταγράφει και άλλη Τουρκική πρόκληση στο Φαρμακονήσι.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Άρη Λάμπου στο Μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων του Star, σκάφος των Τούρκων προσπαθεί να εμβολίσει τους Έλληνες λιμενικούς. Είναι εικόνες και πάλι από το Φαρμακονήσι από προηγούμενο περιστατικό που είχε καταγραφεί στην θαλάσσια περιοχή εκεί.

Οι τουρκικές ακταιωροί πραγματοποιούν επικίνδυνους ελιγμούς στην προσπάθειά τους να παρενοχλήσουν τα ελληνικά σκάφη.

Περνούν ξυστά ενώ σε κάποιες περιπτώσεις θέτουν σε κίνδυνο ακόμα και την ίδια τους τη ζωή.

Φαρμακονήσι: Τουρκική ακταιωρός παρενόχλησε σκάφος του Λιμενικού

Αυτό αποδεικνύει ότι το χθεσινό επεισόδιο στο Φαρμακονήσι δεν είναι το μοναδικό ενώ οι Έλληνες ψαράδες γνωρίζουν καλά τι σημαίνει τουρκική προκλητικότητα.

Όπως λένε τα περιστατικά είναι αμέτρητα όμως οι Λιμενικοί μας δεν τους επιτρέπουν να πάρουν ούτε ανάσα και δεν τους χαρίζονται.

Χουλούσι Ακάρ: «Πυροβόλησαν τους ψαράδες μας – Θα απαντήσουμε»

Ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας προχώρησε σε μία απειλητική δήλωση καθώς τόνισε χαρακτηριστικά πως «πυροβόλησαν τους ψαράδες μας. Θα απαντήσουμε».

«Μόλις χτες η Ελλάδα ενόχλησε τους ψαράδες μας και τους πυροβόλησαν. Εμείς τους λέμε πως πριν απογοητεύτειτε από εκεί που περιμένετε βοήθεια, συμμαζέψτε τη ζωή σας και πατήστε στη γη» είπε ο Χουλούσι Ακάρ. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.



Πηγή www.star.gr