Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 8 Νοεμβρίου 2020, 09:21

Το Τέξας έγινε η πρώτη πολιτεία των ΗΠΑ που ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο κρούσματα κορωνοϊού

Το Τέξας έγινε η πρώτη πολιτεία των ΗΠΑ που ξεπερνά το ένα εκατομμύριο κρούσματα κορωνοϊού, καθώς η χώρα είναι αντιμέτωπη με ένα τρίτο κύμα μολύνσεων και έχει καταγράψει περισσότερα από 100.000 νέα κρούσματα ημερησίως τρεις φορές μέσα σε λιγότερο από μία εβδομάδα.

Στο Τέξας η άνοδος των νέων κρουσμάτων covid-19 την προηγούμενη εβδομάδα εντοπίστηκε κυρίως στις κομητείες Χάρις, Ντάλας και Ελ Πάσο, βάσει των εκτιμήσεων του Reuters. Η ραγδαία αύξηση των μολύνσεων έχει επιβαρύνει το σύστημα υγείας, με την πόλη του Ελ Πάσο να μετατρέπει ένα συνεδριακό κέντρο σε νοσοκομείο εκστρατείας.

Αν το Τέξας ήταν χώρα, θα ήταν η δέκατη πλέον πληγείσα από τον covid-19 παγκοσμίως σε συνολικό αριθμό κρουσμάτων. Την προηγούμενη εβδομάδα στην πολιτεία αυτή των ΗΠΑ καταγράφονται κατά μέσο όρο περίπου 8.000 νέα κρούσματα κορωνοϊού καθημερινά.

Στο Τέξας εντοπίζεται περισσότερο από το 10% των κρουσμάτων covid-19 στις ΗΠΑ, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα η πολιτεία κατέγραψε τον μεγαλύτερο αριθμό νέων μολύνσεων. Ακολούθησε το Ιλινόι, που έχει τους μισούς κατοίκους.

Η Καλιφόρνια, η πρώτη πολιτεία των ΗΠΑ που ξεπέρασε τις 600.000 κρούσματα covid-19 τον Αύγουστο, βρίσκεται λίγο πίσω από το Τέξας σε αριθμό κρουσμάτων και θανάτων.

Η πιο πολυπληθής πολιτεία της χώρας ανέφερε τις τελευταίες επτά ημέρες περίπου 30.000 μολύνσεις από κορωνοϊό, με τον συνολικό τους αριθμό στην Καλιφόρνια να ανέρχεται πλέον σε περισσότερες από 950.000.

Η κομητεία του Λος Άντζελες, όπου εντοπίζεται το 33% των κρουσμάτων στην πολιτεία, έχει μέχρι στιγμής καταγράψει τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων, 7.118 ως τις 5 Νοεμβρίου.

Οι ΗΠΑ είναι η πλέον πληγείσα χώρα παγκοσμίως από τον covid-19, με περισσότερα από 9,8 εκατομμύρια κρούσματα και περισσότερους από 230.000 θανάτους.

Πηγή: ΑΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 8 Νοεμβρίου 2020, 09:21

Πηγή www.zougla.gr