Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 4 Οκτωβρίου 2020, 13:47

 μαζικά γρήγορα τεστ που διεξάγονται δειγματολειπτικά στον Άγιο Παντελεήμονα μετά την έκρηξη κρουσμάτων σε γηροκομείο της περιοχής, ήδη έδειξαν θετικούς στον κορωνοϊό οκτώ κατοίκους της περιοχής, όπως αναφέρουν πληροφορίες, μεταξύ αυτών  ιερέα και ψάλτη του Ιερού Ναού που βρίσκονται δίπλα στο Γηροκομείο «Αττική».

Η ανησυχία στην περιοχή είναι μεγάλη λόγω των πολλών κρουσμάτων, ενώ την Παρασκευή σημειώθηκε και ένας θάνατος ηλικιωμένου, που διέμενε στο γηροκομείο.

Τι δήλωσε ο ασθενής «0» του γηροκομείου

Την ίδια ώρα, στο γηροκομείο «Αττική» συνεχίζονται ιχνηλατήσεις προς κάθε κατεύθυνση, ενώ παραμένει η αγωνία για την τύχη των ηλικιωμένων, καθώς 48 από τους 85 τρόφιμους της δομής έχουν ήδη νοσήσει.

Ο εργαζόμενος νοσηλευτής που φέρεται μάλιστα ως ο «ασθενής 0» δήλωσε ότι δεν ευθύνεται ο ίδιος για τη διασπορά, καθώς όπως λέει ο ίδιος αισθάνθηκε αδιαθεσία στις 16 και συμπτώματα 20 του μηνός, ενώ ο ηλικιωμένος είχε ασθενήσει από τις 12 Σεπτεμβρίου. Επίσης είπε πως έφυγε από τη δομή διότι είχε βρει νέα δουλειά.

Οι έρευνες συνεχίζονται, καθώς τρεις διοικητικές έρευνες και μία εισαγγελική είναι σε εξέλιξη με σκοπό να εντοπιστούν και βεβαίως να αποδοθούν ευθύνες για τη διασπορά.


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 4 Οκτωβρίου 2020, 13:47

Πηγή www.zougla.gr