Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 29 Μαΐου 2021, 00:49

Βάνα Μπάρμπα: Μιλά για την απόφασή της να τοποθετηθεί υπέρ του Πέτρου Φιλιππίδη

Το βράδυ της Πέμπτης η Βάνα Μπάρμπα ήταν καλεσμένη στην εκπομπή «Tik Talk» όπου και μίλησε για την απόφασή της να τοποθετηθεί υπέρ του Πέτρου Φιλιππίδη, μετά την ποινική δίωξη που του ασκήθηκε για τρία κακουργήματα. Έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού. Επίσης μεταξύ άλλων αποκάλυψε ότι συναντήθηκε μαζί του και την σύζυγό του.

Γιατί έγραψε: «Κάτω τα χέρια από τον Φιλιππίδη»;

«Δεν σημαίνει μην τον αγγίζετε. Σημαίνει δικάστε τον. Να βγει απόφαση. Έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη Ποιος το κρίνει ότι είναι βιαστής; Λογικά πρέπει να βγει η απόφαση του δικαστηρίου και όλοι να το σεβαστούμε. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει δικαστική απόφαση ποιοι είναι αυτοί που δικάζουν; Τα social media. Εκεί φωνάζω το “κάτω τα χέρια από τον Φιλιππίδη.

Λέω να περιμένουμε την απόφαση της δικαιοσύνης. Εγώ είπα στις γυναίκες και στους νέους επαγγελματίες, όταν έχουν παρενοχληθεί να επικαλεστούν την ανάγκη να μιλήσουν, όλα στο φως. Εδώ όμως γιατί λέμε όλοι ότι έγινε, χωρίς να έχει βγει απόφαση. Δεν υπάρχει καμία απόφαση που να λέει ότι αυτό έγινε, τότε γιατί χωρίζουμε οικογένειες, διαλύουμε σπίτια, γιατί αφήνουμε ηθοποιούς χωρίς να έχουν να φάνε. Το ελληνικό δικαστήριο πια είναι τα tweets, το Instagram και το Facebook. Αυτό με κάνει έξαλλη και με αυτό παλεύω. Δεν μπορούμε να βάζουμε ταμπέλες σε ανθρώπους.

Αύριο μεθαύριο θα είμαι εγώ η εκβιαζόμενη ή εσύ. Όταν έγιναν όλα αυτά με τους ηθοποιούς, ήρθε μια κυρία που με ενοχλεί τα τελευταία 4-5 χρόνια και μου είπε “τώρα σε έχω στο χέρι, τώρα εμείς έχουμε τη δύναμη, μπορώ να πω ότι ήσουν ερωμένη μου και μου έχεις φάει χρήματα”. Δεν έβγαλα απόφαση αλλά έπρεπε να υπερασπιστώ τους συναδέλφους μου. Πρέπει να στηρίξω μια οικογένεια που διαλύεται. Φυσικά και μπορεί να κάνω λάθος αλλά πρέπει να υπάρχει και ο αντίποδας, η άλλη όψη του νομίσματος. Θα μας στερήσουν να έχουμε και άλλη άποψη, έστω και λανθασμένη; για αυτό είμαι εγώ εδώ, για να υπερασπιστώ την άλλη άποψη.», είπε η Βάνα Μπάρμπα.

Περισσότερα στο govastileto.gr


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 29 Μαΐου 2021, 00:50

Πηγή www.zougla.gr