Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 14 Νοεμβρίου 2020, 11:50

Η Τσεχία ανακοίνωσε 7.357 νέα κρούσματα κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο

Η Τσεχία ανακοίνωσε σήμερα Σάββατο, 7.357 νέα κρούσματα κορωνοϊού για τις 13 Νοεμβρίου, καθώς τα ημερήσια περιστατικά συνεχίζουν να διαμορφώνονται χαμηλότερα από τα πρόσφατα υψηλά επίπεδα ύστερα από εβδομάδες αυστηρών μέτρων για την ανακοπεί η εξάπλωση της επιδημίας, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα το υπουργείο Υγείας.

Η χώρα των 10,7 εκατ. κατοίκων βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα από τα υψηλότερα ποσοστά μόλυνσης με COVID-19 στην Ευρώπη, ενώ τα νοσοκομεία της ήδη υφίστανται μεγάλες πιέσεις.

Το υπουργείο ανακοίνωσε σήμερα 171 νέους θανάτους συμπεριλαμβανομένων 104 χθες, καθώς και αναθεωρήσεων στους απολογισμούς προηγούμενων ημερών, ανεβάζοντας έτσι το σύνολο σε 5.926, μια αύξηση 25% την τελευταία εβδομάδα.

Συνολικά, 454.030 άνθρωποι έχουν προσβληθεί από τότε που ξεκίνησε η πανδημία. Το ημερήσιο σύνολο της Παρασκευής σηματοδοτεί την πρώτη επταήμερη περίοδο από το πρώτο 15ήμερο του Οκτωβρίου που η χώρα πέρασε μια εβδομάδα με τα ημερήσια κρούσματα να είναι λιγότερα από 10.000.

Έως την Πέμπτη, οι νοσηλείες είχαν καταγράψει μείωση για τρίτη συνεχόμενη ημέρα αλλά παρέμειναν πάνω από τις 7.000, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Υγειονομικοί αξιωματούχοι έχουν πει ότι οι αριθμοί των ασθενών θα παραμείνουν υψηλοί για κάποιο διάστημα παρόλο που επιβραδύνεται η αύξηση των ημερήσιων κρουσμάτων, λόγω της καθυστέρησης μεταξύ των θετικών τεστ και της επιδείνωσης των συμπτωμάτων.

Η χώρα έχει ξεκινήσει να εξετάζει τη χαλάρωση κάποιων μέτρων που τέθηκαν σε ισχύ τον Οκτώβριο. Την επόμενη εβδομάδα, οι μαθητές των μικρότερων τάξεων αναμένεται να επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες, ενώ τα εστιατόρια, τα μη απαραίτητα καταστήματα, οι χώροι διασκέδασης και τα γυμναστήρια παραμένουν κλειστά.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 14 Νοεμβρίου 2020, 11:50

Πηγή www.zougla.gr