Βίντεο/ Φωτογραφίες: Χάρης Γκίκας

Απολογούνται στον ανακριτή δύο αδέρφια που ξυλοκόπησαν τον σταθμάρχη επειδή τους έκανε παρατήρηση γιατί δεν φορούσαν μάσκα και γιατί είχαν πόδια τους πάνω στα καθίσματα του βαγονιού. περιστατικό που σημειώθηκε την περασμένη Τετάρτη έχει συγκλονίσει πανελλήνιο, καθώς τα βίντεο όπως τα κατέγραψαν οι κάμερες του μετρό, δείχνουν τη βία των δύο νέων έναντι του σταθμάρχη. Ο εισαγγελέας έχει ζητήσει την ποινική τους δίωξη για κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

Το χρονικό της επίθεσης

13 ιανουαρίου 2021. Το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης ο σταθμάρχης του Μετρό στην Ομόνοια που ξυλοκοπήθηκε με τουλάχιστον 50 χτυπήματα, όπως φαίνεται στα βίντεο, εισήλθε σε έναν από τους συρμούς στην Ανθούπολη με σκοπό να πάει στη δουλειά του. Μέσα στο βαγόνι του Μετρό, είδε δυο νεαρούς οι οποίοι δεν φορούσαν μάσκα, όπως ήταν υποχρεωμένοι, και είχαν τα πόδια τους πάνω στα καθίσματα.

Δείτε βίντεο από τη μεταφορά τους στον ανακριτή

 

Δείτε το βίντεο του ξυλοδαρμού

 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο σταθμάρχης ισχυρίζεται ότι τους έκανε παρατήρηση, ζητώντας τους να φορέσουν μάσκες και να κατεβάσουν τα πόδια τους από τα καθίσματα. Εκείνοι τον έβρισαν και τον έφτυσαν. Φοβούμενος, όπως κατέθεσε, μήπως ξεφύγουν τα πράγματα, ο σταθμάρχης απομακρύνθηκε. Κατέβηκε στην Ομόνοια για να πιάσει δουλειά, οι δύο νεαροί τον ακολούθησαν, ο ένας του πέταξε στο κεφάλι ένα κουτάκι από αναψυκτικό που κρατούσε στα χέρια του και έπειτα άρχισαν να τον χτυπούν. Τον κλοτσούσαν με μανία στο κεφάλι, στα πλευρά και στα πόδια, όπως φαίνεται στα βίντεο. Η επίθεση καταγράφηκε σε βίντεο και από επιβάτες του Μετρό, που τους φώναζαν να σταματήσουν.

Δείτε παρακάτω νέο βίντεο που έδειξε το OPEN TV

 

Τα δύο αδέρφια, ηλικίας 15 και 17 ετών, στη συνέχεια μπήκαν σε ένα βαγόνι και απομακρύνθηκαν από το σημείο, ενώ τηλεφώνησαν στη μητέρα τους για να τους παραλάβει από τον σταθμό Μοναστηράκι. Εκείνη, αφού ενημερώθηκε για το περιστατικό, τηλεφώνησε σε έναν φίλο, ειδικό φρουρό, ο οποίος, αντί να τη συμβουλεύσει να παραδοθούν τα παιδιά ή να προχωρήσει στη σύλληψή τους, συστήνει στη μητέρα να μη βγουν τα παιδιά από το σπίτι. Μάλιστα, όπως προέκυψε από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου, τις έδινε οδηγίες και τις έλεγε πώς να αντιλαμβάνεται την παρουσία αστυνομικών. Ο 26χρονος ειδικός φρουρός τέθηκε σε διαθεσιμότητα και αφέθηκε ελεύθερος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συνήγοροι των δύο παιδιών αναμένεται να δηλώσουν ενώπιον του ανακριτή ότι μετάνιωσαν για την πράξη τους. Πάντως η μητέρα των παιδιών, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, είπε μεταξύ άλλων ότι «τα παιδιά οδηγήθηκαν σε αυτή την πράξη….» και επέρριψε ευθύνες στον σταθμάρχη.

Συγκεκριμένα είπε: «Εγώ ζητάω σαν μάνα συγγνώμη για τα παιδιά μου, όμως τα παιδιά οδηγήθηκαν σε αυτή την αντίδραση από τον σταθμάρχη. Τα χτύπησε, τα απείλησε και τους έβρισε το σπίτι… Είμαστε σε άθλια κατάσταση… Υπέστησαν μπούλινγκ, τους επιτέθηκε…».

Τα δύο ανήλικα αδέλφια, μιλώντας στους αξιωματικούς μετά τη σύλληψή τους, είπαν: «Μας είπε (ο σταθμάρχης) κάτι για το σπίτι μας και θολώσαμε. Κατεβήκαμε και τον χτυπήσαμε γιατί, αφού μας έκανε παρατήρηση, μετά κάτι μας είπε για το σπίτι μας και θυμώσαμε. Μετά φοβηθήκαμε και γι´ αυτό δεν πήγαμε στην αστυνομία και κρυφτήκαμε…».

Πηγή www.zougla.gr