Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 27 Μαρτίου 2021, 13:17

Το γιγάντιο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που έχει προσαράξει στη Διώρυγα του Σουέζ μπορεί να αποκολληθεί έως τις αρχές της επόμενης εβδομάδας χάρη στον συνδυασμό της χρήσης μεγαλύτερων ρυμουλκών, των εργασιών βυθοκόρησης και της πλημμυρίδας, ανέφερε ολλανδική εταιρεία που ασχολείται με την αποκόλληση του σκάφους.

Το 400 μέτρων Ever Given προσάραξε στο νότιο τμήμα της Διώρυγας εν μέσω ισχυρών ανέμων νωρίς την Τρίτη, προκαλώντας προβλήματα στην παγκόσμια ναυσιπλοΐα καθώς απέκλεισε μια από τις βασικότερες θαλάσσιες διόδους του κόσμου.

Οι βυθοκόροι είχαν έως χθες απομακρύνει περίπου 20.000 τόνους άμμου γύρω από την πλώρη του πλοίου, ωστόσο η επιχείρηση ρυμούλκησης του σκάφους ανεστάλη κατά τη διάρκεια της νύχτας.

«Στόχος μας είναι να τα καταφέρουμε μετά το Σαββατοκύριακο, αλλά όλα θα πρέπει να λειτουργήσουν υπέρ αυτού», δήλωσε αργά χθες στην ολλανδική τηλεόραση ο Πέτερ Μπερντόφσκι, διευθύνων σύμβουλος της Boskalis. Η Boskalis είναι η ιδιοκτήτρια εταιρεία της Smit Salvage, στην οποία ανατέθηκε αυτή την εβδομάδα να βοηθήσει την αιγυπτιακή αρχή της Διώρυγας του Σουέζ (SCA) να αποκολλήσει το σκάφος.

Η εταιρεία Smit Salvage έχει εμφανιστεί πάντως πιο επιφυλακτική από τον πρόεδρο της Shoei Kisen, της ιδιοκτήτριας εταιρείας του Ever Given, ο οποίος δήλωσε πως ευελπιστεί το πλοίο να αποκολληθεί σήμερα το βράδυ.


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 27 Μαρτίου 2021, 13:17

Πηγή www.zougla.gr