Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2020, 09:21

Δύο αστυνομικοί από το Λούιβιλ που πυροβόλησαν και σκότωσαν την Μπριόνα Τέιλορ, μια Αφροαμερικανίδα νοσηλεύτρια, ενημερώθηκαν την Τρίτη ότι το αστυνομικό τμήμα στο οποίο υπηρετούσαν έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για την αποπομπή τους, μετέδωσαν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Τρεις αστυνομικοί εισέβαλαν στο διαμέρισμα της 26χρονης Τέιλορ στο Λούιβιλ του Κεντάκι, λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 13ης Μαρτίου, εκτελώντας ένα ένταλμα με βάση το οποίο δεν ήταν υποχρεωμένοι προηγουμένως να χτυπήσουν την πόρτα ή να αναγγείλουν ποιοι είναι. Ο σύντροφός της πυροβόλησε μία φορά (τραυματίζοντας στο πόδι έναν αστυνομικό) με ένα όπλο που κατείχε νόμιμα, νομίζοντας ότι ο πρώην φίλος της Μπριόνα προσπαθούσε να μπει στο σπίτι. αστυνομικοί ανταπάντησαν, πυροβολώντας 32 φορές, με έξι σφαίρες να χτυπούν τη νεαρή γυναίκα.

δικηγόροι του ντετέκτιβ Μάιλς Κόσγκροουβ, ενός από τους αστυνομικούς που πυροβόλησαν την Τέιλορ, και του ντετέκτιβ Τζόσουα Τζέινς, ο οποίος συνέταξε το ένταλμα, ανακοίνωσαν ότι πελάτες τους έχουν λάβει ειδοποίηση για την αποπομπή τους, σύμφωνα με τους New York Times.

Σώμα ενόρκων αποφάσισε στα τέλη Σεπτεμβρίου να μην ασκηθεί δίωξη για ανθρωποκτονία σε κανέναν από τους τρεις λευκούς αστυνομικούς που συμμετείχαν στην επιδρομή στο διαμέρισμα της Τέιλορ.

Εναντίον ενός αστυνομικού, του Μπρετ Χάνκινσον, απαγγέλθηκαν κατηγορίες για έκθεση σε κίνδυνο των γειτόνων της Τέιλορ, διότι οι σφαίρες από το όπλο του πέρασαν στο διαμέρισμα ενός γείτονα. Εναντίον των άλλων δύο αστυνομικών, του Τζόναθαν Μάτινγκλι και του Μάιλς Κόσγκροουβ, που πυροβόλησαν κατά της Τέιλορ, δεν ασκήθηκαν διώξεις.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2020, 09:30

Πηγή www.zougla.gr