Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2020, 12:11

Φρένο βάζει η κυβέρνηση στα ξενοδοχεία που καλούσαν σε ρεβεγιόν τις παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού. 

Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανακοίνωσε πως τα εστιατόρια των ξενοδοχείων κατά την παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς δεν θα λειτουργήσουν και πως θα επιτρέπεται μόνο σε όσους μένουν εκεί να παρέχεται η υπηρεσία σερβιρίσματος στο δωμάτιο (room service).

Λίγο νωρίτερα, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, είχε προαναγγείλει την εξέλιξη αυτή, λέγοντας στο Open πως θα βγει απόφαση που θα σταματήσει αυτή τη δραστηριότητα, ενώ αναμένεται να βγει και η ανάλογη ΚΥΑ που θα ορίζει ακριβώς τι θα γίνει με τα εστιατόρια των ξενοδοχείων.

O κ. Παπαθανάσης ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για την καταγγελία του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων, Γιώργου Καββαθά, ότι ξενοδοχείο ετοιμάζει ρεβεγιόν με μπουφέ για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς εν μέσω πανδημίας και lockdown έναντι 140 ευρώ το άτομο. Τότε ο υπουργός προανήγγειλε απόφαση με την οποία θα απαγορεύεται ρητώς η πραγματοποίηση ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς στα ξενοδοχεία.

Ο υπουργός απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι «αυτή τη στιγμή κι όπως φαίνεται στον ορίζοντα μέχρι και τις 7 Ιανουαρίου δεν θα ανοίξει κάποια άλλη δραστηριότητα. Θα πάμε σταθερά μέχρι τον Ιανουάριο να αρχίσει ο εμβολιασμός».

ΠΟΞ: Με το μοντέλο «πελάτες μόνο για ύπνο» δεν μπορούν να λειτουργήσουν τα ξενοδοχεία

Για «επιβράβευση-τιμωρία» κάνει λόγο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων σε ανακοίνωσή της, αν και σημειώνει ότι «οι επιχειρήσεις μας, από την αρχή της πανδημίας, τήρησαν και συνεχίζουν να τηρούν πιστά τα ιδιαίτερα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα που έχουν προβλεφθεί για αυτές και αποδείχθηκαν από τους πλέον υγειονομικά ασφαλείς χώρους».   

«Η επιβράβευση-τιμωρία για την ανωτέρω προσπάθειά μας ήταν, εν μέσω lockdown, να παραμείνουν τα ξενοδοχεία μας ανοικτά-κλειστά στην ουσία, χωρίς έσοδα και εκτός των πρόσθετων μέτρων στήριξης που προβλέφθηκαν για τις κλειστές επιχειρήσεις» τονίζει η ΠΟΞ και προσθέτει:

«Τώρα φτάσαμε στο σημείο να κατηγορούμαστε διότι οι επιχειρήσεις μας ίσως να έχουν πελάτες-διαμένοντες, επειδή δεν έχουν διακόψει μόνες τους τη λειτουργία τους!

»Ενημερώνουμε, λοιπόν, όλους τους “δημόσιους κατηγόρους” μας ότι τα εστιατόρια των ξενοδοχείων λειτουργούν νόμιμα μόνο για την εξυπηρέτηση των διαμενόντων σε αυτά και με συγκεκριμένους αυστηρούς όρους και κανόνες, τους οποίους απαρέγκλιτα οφείλουν να τηρούν και τους τηρούν.

»Αφού κατάφεραν να το πράξουν κατά τους καλοκαιρινούς μήνες που είχαν κάποια, μικρά έστω, ποσοστά πληρότητας, ασφαλώς και μπορούν να το πράξουν και τώρα που είναι σχεδόν άδεια.  

»Και τα εστιατόριά μας δεν είναι δυνατόν να κλείσουν όσο τα ξενοδοχεία μας παραμένουν ανοικτά και σε λειτουργία, καθώς οι πελάτες μας που διαμένουν σε αυτά πρέπει να εξυπηρετηθούν.

»Καλούμε τέλος τις αρμόδιες αρχές να αποφασίσουν επιτέλους αν θέλουν να δεχόμαστε πελάτες “μόνο για ύπνο”, διότι και αυτόν τον έχουμε χάσει όλο το τελευταίο χρονικό διάστημα! Πάντως ξενοδοχεία τα οποία δεν θα επιτραπεί να δέχονται πελάτες δεν μπορούν να παραμείνουν ανοικτά, ούτε για αστείο!».

 

Πηγή www.zougla.gr