Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου 2021, 08:50

Σε επώνυμη καταγγελία ότι δέχτηκε πρόστιμο 300 ευρώ για μη τήρηση μέτρων κατά του κορωνοϊού επειδή δεν φορούσε μάσκα μέσα στο αυτοκίνητο, όπου όμως βρισκόταν μαζί με τον σύντροφό της και όχι με κάποιον άγνωστο, προχωράει επώνυμα Χανιώτισσα επαγγελματίας. Η κα. Σοφία Χαραλαμπάκη καταγγέλλει τον υπερβάλλοντα ζήλο αστυνομικού που τη σταμάτησε, όπως φαίνεται και στο πρόστιμο που της επιβλήθηκε, στις 26 Ιανουαρίου, σε έλεγχο για την τήρηση των επιδημιολογικών μέτρων.

Η κα. Χαραλαμπάκη τονίζει ότι μετέφερε καυσόξυλα με αυτοκίνητο, μαζί με τον σύντροφό της, με τον οποίο όμως δεν είναι παντρεμένη. Όμως ένας από τους αστυνομικούς που τους σταμάτησε αποφάσισε να της επιβάλει πρόστιμο 300 ευρώ γιατί δεν φορούσε μάσκα μέσα στο αυτοκίνητο.

Η καταγγέλλουσα τονίζει το παράλογο του προστίμου. Αναρωτιέται ποια είναι η λογική να ελέγχεται κανείς για μάσκα όταν είναι μαζί με τον σύντροφό του μέσα στο αυτοκίνητο και προβληματίζεται αν θα έπρεπε να… παντρευτούν για να μην επιβληθεί το πρόστιμο. Ακόμα όμως επισημαίνει ότι στο έγγραφο του προστίμου δεν αναφέρεται ότι ήταν μέσα στο αυτοκίνητο, αλλά γράφει απλώς ότι δεν φορούσε μάσκα, πράγμα που μπορεί να ερμηνευτεί ότι ενδεχομένως να ήταν και πεζή.

Η ίδια υποστηρίζει σε όλους τους τόνους ότι ήταν μέσα στο αυτοκίνητο, παρουσιάζοντας και δελτίο αποστολής που είχε μαζί της εκείνη τη στιγμή και λέγοντας μάλιστα πως, όταν ζήτησε από τον αστυνομικό να εξηγήσει γιατί δεν το ανέφερε στο έγγραφο, εκείνος φέρεται να την απείλησε ότι θα επιβάλει πρόστιμο και στον σύντροφό της αν δεν φύγει.

Δείτε το έγγραφο:

Η κα. Χαραλαμπάκη κατέθεσε ένσταση:

Κύριοι,

Την ημέρα Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021 πήγαινα με τον σύντροφό μου Christopher David Green, Αγγλικής υπηκοότητας, να παραδώσω καυσόξυλα στην οδό Κυριάκου Γεωργιακάκη στην Αμπεριά. Η ώρα ήταν γύρω στις 16:50, όταν με σταμάτησαν αστυνομικοί στην οδό Παπαναστασίου 23, για έλεγχο.

Τους έδειξα τα χαρτιά μου, δηλαδή το Δελτίο Αποστολής και την Απόδειξη Λιανικών Συναλλαγών (για λιανικές πωλήσεις). Είμαι Αγρότης Κανονικού Καθεστώτος.

Αφού έλεγξαν τα στοιχεία μου και δεν μπορούσαν να μου προσάψουν πρόστιμο για άσκοπη μετακίνηση, αποφάσισε ο ένας εξ αυτών να μου βάλει πρόστιμο για τη μη χρήση μάσκας μέσα στο αυτοκίνητο.

Νομίζω ότι ο λόγος είναι καθαρά εισπρακτικός και δεν έχει σχέση με τη μετάδοση της νόσου Covid 19. Όταν διάβασα το χαρτί του προστίμου, ανακάλυψα ότι δεν αναφέρεται πουθενά ότι ήμουν μέσα στο αυτοκίνητο και όχι πεζή. Όταν ξαναγύρισα στο σημείο εκείνο να ρωτήσω τον αρχιφύλακα γιατί δεν αναγράφεται η αλήθεια, μου είπε ότι αν δεν φύγω αμέσως θα επιβάλει πρόστιμο και στον σύντροφό μου. Πιστεύω ότι η επίδειξη εξουσίας μόνο καλό δεν κάνει, αλλά προξενεί φόβο, αδικαιολόγητα.

Ενίσταμαι για το άδικο πρόστιμο και σας επισυνάπτω τα εξής:

Πράξη επιβολής προστίμου-Παραστατικά (Δελτίο Αποστολής και Απόδειξη Λιανικών Συναλλαγών)

Σοφία Χαραλαμπάκη

Πηγή: zarpanews.gr

Πηγή www.zougla.gr