Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2020, 08:41

Υποχρεωτική η χρήση μάσκας στα μέσα μεταφοράς στο Όκλαντ

Οι αρχές της Νέας Ζηλανδίας καθιστούν υποχρεωτική από την Πέμπτη τη χρήση μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράς στο Όκλαντ, καθώς και στις εσωτερικές πτήσεις, εξηγώντας ότι είναι η κατάλληλη ώρα να ληφθούν αυτά τα μέτρα αφού εμφανίστηκε ένα κρούσμα Covid-19 στην κοινότητα.

Ο φοιτητής που διαγνώστηκε θετικός στην Covid-19 την προηγούμενη εβδομάδα, αφού οι αρχές της Νέας Ζηλανδίας είχαν καταφέρει να εξαλείψουν σχεδόν συνολικά τη μετάδοση της ασθένειας στην κοινότητα, συνδεόταν με γνωστό κρούσμα που είχε εντοπιστεί σε χώρο καραντίνας, κάτι που σημαίνει ότι ο κίνδυνος ευρύτερης μετάδοσης στην κοινότητα είναι περιορισμένος.

«Το να προστεθεί η χρήση μάσκας στα εργαλεία για την αντιμετώπιση του ιού είναι ένα λογικό προληπτικό μέτρο και έχει έρθει η ώρα να υιοθετηθεί» δήλωσε ο υπουργός Υγείας Κρις Χίπκινς στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Τα νέα μέτρα τίθενται σε ισχύ από την Πέμπτη για όλους όσοι είναι άνω των 12 και χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς στο Όκλαντ. Επίσης μάσκα θα πρέπει να φορούν οι οδηγοί ταξί και Uber, αν και από το μέτρο εξαιρούνται οι επιβάτες.

Επίσης εξαιρούνται τα παιδιά όταν πηγαίνουν και επιστρέφουν από το σχολείο, εξήγησε ο Χίπκινς, προσθέτοντας ότι ως έσχατο μέσο θα χρησιμοποιηθεί η αστυνομία για την επίβλεψη της τήρησης των μέτρων.

Την προηγούμενη εβδομάδα η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας είχε ανακοινώσει ότι εξετάζει να καταστήσει υποχρεωτική τη χρήση μιας εφαρμογής εντοπισμού Covid-19 για όλους όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν σε μεγάλες συγκεντρώσεις.

Στη Νέα Ζηλανδία έχουν καταγραφεί συνολικά 1.645 μολύνσεις κορωνοϊού και 25 θάνατοι, ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά παγκοσμίως.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2020, 09:03

Πηγή www.zougla.gr