Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2021, 11:46

Η Γάζα θα παραλάβει σήμερα Τετάρτη το πρώτο της φορτίο εμβολίων κατά του COVID-19 μετά την έγκριση από το Ισραήλ της μεταφοράς μέσω του εδάφους του, δήλωσαν σήμερα Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι.

Η Γάζα, με πληθυσμό δύο εκατομμυρίων, έχει καταγράψει περισσότερες από 53.000 μολύνσεις από κορωνοϊό και 538 θανάτους. Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι ανέφεραν πως το φορτίο θα περιλαμβάνει αρκετές δόσεις για τον εμβολιασμό 1.000 ανθρώπων.

Η μεταφορά, μέσω του Ισραήλ, του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V από την Παλαιστινιακή Αρχή στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη που διοικείται από την ισλαμιστική Χαμάς έχει προκαλέσει επικρίσεις από ακροδεξιούς Ισραηλινούς πολιτικούς. Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι, επιρρίπτοντας την ευθύνη στο Ισραήλ, δήλωσαν πως μια μεταφορά που είχε σχεδιαστεί να πραγματοποιηθεί προχθές, Δευτέρα, ακυρώθηκε.

Η COGAT, η ισραηλινή υπηρεσία στρατιωτικού συνδέσμου με τους Παλαιστίνιους, και αξιωματούχοι του παλαιστινιακού Υπουργείου Υγείας δήλωσαν πως το φορτίο εμβολίων είναι καθ΄ οδόν προς τα σύνορα με τη Γάζα και θα εισέλθει στην περιοχή αργότερα σήμερα.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2021, 12:00

Πηγή www.zougla.gr