Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2020, 11:59

Αντιμέτωπο με την αύξηση των μολύνσεων από τον Covid-19, το καντόνι της Βέρνης είναι το πρώτο στην Ελβετία που απαγορεύει εκ νέου από σήμερα τις εκδηλώσεις άνω των 1.000 ατόμων, μια απόφαση που αναμένεται να επηρεάσει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και το χόκεϊ.

Οι εκδηλώσεις άνω των 1.000 ατόμων είχαν επιτραπεί και πάλι σε όλη την Ελβετία μόλις την 1η Οκτωβρίου. Όμως από τότε η πανδημία επιταχύνθηκε και μέσα σε 15 ημέρες οι μολύνσεις διπλασιάστηκαν, με το ποσοστό των θετικών τεστ να ανέρχεται στο 15% με 16%.

Το μέτρο που ανακοινώθηκε την Κυριακή θα επηρεάσει ιδιαίτερα τους Young Boys στην ποδοσφαιρική Σούπερ Λιγκ, καθώς και τις ομάδες της Εθνικής Οργάνωσης Χόκεϊ, της Βέρνης, της Μπιένε και του Λανγκνάου.

Οι υγειονομικές αρχές στην πλειονότητα των 26 ελβετικών καντονίων -που είναι υπεύθυνες για τη διαχείριση της πανδημίας- ανακοίνωσαν μια δέσμη μέτρων την περασμένη εβδομάδα, όπως η επέκταση της χρήσης της μάσκας σε μεγαλύτερο αριθμό σχολείων στη Βασιλεία, προκειμένου να αναχαιτιστεί η αύξηση των μολύνσεων.

Χθες η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ανακοίνωσε σειρά μέτρων, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους από σήμερα.

«Το δεύτερο κύμα είναι εδώ, πιο νωρίς και πιο ισχυρό απ’ ό,τι νομίζαμε, αλλά είμαστε έτοιμοι» διαβεβαίωσε ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας Αλέν Μπερσέ σε συνέντευξη Τύπου.

Από σήμερα οι αυθόρμητες συγκεντρώσεις άνω των 15 ατόμων σε δημόσιους χώρους απαγορεύονται. Η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική στους δημόσιους χώρους που είναι προσβάσιμοι στο κοινό και η υποχρέωση αυτή θα ισχύει επίσης στους σιδηροδρομικούς σταθμούς και στα αεροδρόμια, καθώς και στις στάσεις λεωφορείων και τραμ.

Οι ιδιωτικές εκδηλώσεις -που αποδεικνύονται μια σημαντική εστία μόλυνσης- άνω των 15 ατόμων θα απαγορεύονται επίσης. Εξάλλου, στα εστιατόρια, τα μπαρ ή τα νυχτερινά κέντρα, δεν θα επιτρέπεται η κατανάλωση παρά μόνο στους καθήμενους.

Η κυβέρνηση συνιστά επίσης την τηλεργασία.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2020, 12:06

Πηγή www.zougla.gr