Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2020, 09:08

Βρετανία: Στη δικαιοσύνη προσφεύγουν οι επιχειρήσεις εστίασης για να αποτρέψουν την εφαρμογή νέων μέτρων

Ο τομέας των νυχτερινών κέντρων και των υπηρεσιών φιλοξενίας στη Βρετανία καταρτίζει νομική προσφυγή κατά των περιορισμών που σχεδιάζει να επιβάλει η κυβέρνηση, έχοντας ως στόχο τη μη υλοποίηση των κυβερνητικών σχεδίων για το κλείσιμο των παμπ, αλλά και άλλων επιχειρήσεων εστίασης και κοινωνικής συνάθροισης.

Τα κυβερνητικά μέτρα στοχεύουν στον περιορισμό της εξάπλωσης του COVID-19.

Η αρμόδια ένωση για τις επιχειρήσεις της νύχτας (The Night Time Industries Association-NTIA) δήλωσε στο Reuters αργά χθες, Κυριακή, ότι ο αναφερόμενος τομέας των επιχειρήσεων προχωρεί στην ανάληψη νομικών ενεργειών, προκειμένου να αποτρέψει την επιβολή των μέτρων για το κλείσιμο των επιχειρήσεων του κλάδου.

Σύμφωνα με την προσφυγή, στην οποία αναφέρθηκε η εφημερίδα «The Financial Times», αυτή θα υποστηρίζει ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις οι οποίες να τεκμηριώνουν ότι οι επιχειρήσεις του κλάδου της φιλοξενίας και της προσφοράς συναφών υπηρεσιών έχουν συμβάλει στην εξάπλωση του COVID-19.

«O κλάδος δεν έχει άλλη επιλογή από το να προσβάλει νομικά το αφήγημα της αποκαλούμενης προσέγγισης “κοινής λογικής” από την κυβέρνηση για την υλοποίηση πιο σκληρών περιορισμών στη βόρεια Αγγλία» ανέφερε σε ηλεκτρονικό μήνυμά του ο εκτελεστικός διευθυντής της NTIA, Μάικλ Κιλ.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2020, 09:26

Πηγή www.zougla.gr