Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2020, 13:43

Παράνομη παρακράτηση του 10% των επιδοτήσεων 650.000 αγροτών καταγγέλλει η Φώφη Γεννηματά και καλεί τον πρωθυπουργό να παρέμβει ώστε να επιστραφούν.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής σε δήλωσή της αναφέρει ότι «650.000 αγρότες διαπιστώνουν ότι τα χρήματα των επιδοτήσεων που δικαιούνται δεν τους έχουν καταβληθεί στο ακέραιο όπως ορίζουν κοινοτικοί κανονισμοί. επιδοτήσεις που τους καταβλήθηκαν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ είναι μειωμένες κατά 10% χωρίς καμία ενημέρωση και εξήγηση».

Σύμφωνα με την κα. Γεννηματά πάνω από 100 εκατ. ευρώ επιδοτήσεων παρακρατήθηκαν από τους αγρότες τη στιγμή που έχουν τις μεγαλύτερες ανάγκες στο τέλος μιας δύσκολης χρονιάς. Θεωρεί πως αιτία είναι η πρόθεση της Νέας Δημοκρατίας να καλύψει παράνομα ρουσφέτια, με την κατανομή επιδοτήσεων μέσα από το εθνικό απόθεμα, σε άτομα που δεν έχουν τις νόμιμες προϋποθέσεις ή δεν ασκούν και γεωργική δραστηριότητα.

« να ικανοποιηθούν αυτά τα ρουσφέτια, περικόπηκαν δικαιώματα επιδοτήσεων από τους πραγματικούς παραγωγούς. την παράνομη παρακράτηση υπάρχουν σοβαρές ευθύνες που οφείλουν αρμόδιοι να τις αναλάβουν» τονίζει η κα. Γεννηματά και καλεί «άμεσα τον κ Μητσοτάκη να βάλει τέλος στην εξαπάτηση των αγροτών και να επιστρέψει όλες τις επιδοτήσεις που παράνομα παρακρατήθηκαν».


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2020, 14:35

Πηγή www.zougla.gr