Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2020, 12:53

«Στη θέση του οδηγού βρισκόταν ο Παντελίδης» υποστηρίζουν με υπόμνημά τους και μέσω δικηγόρων τα δύο κορίτσια που πρωταγωνίστησαν στο τροχαίο δυστύχημα του Παντελή Παντελίδη, στις 18 Φεβρουαρίου 2016. Η ενέργεια αυτή ακολουθεί έπειτα από τις νέες εξελίξεις που έρχονται στη δημοσιότητα από την πλευρά της οικογένειας του τραγουδιστή, ότι δηλαδή ένας νέος μάρτυρας είδε τον Παντελίδη να κάθεται στη θέση του συνοδηγού εκείνο το βράδυ.

Διαβάστε την ανακοίνωση των δύο δικηγόρων που εκπροσωπούν τα κορίτσια, Ευφροσύνη Κυριάκου και Μυρσίνη Αρναούτη.

«Ως πληρεξούσιοι δικηγόροι των κ.κ. ΕΥΦΡΟΣΥΝΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ και ΜΥΡΣΙΝΗΣ ΑΡΝΑΟΥΤΗ, είμαστε υποχρεωμένοι να εκδώσουμε το παρόν δελτίο τύπου λόγω της νέας δημοσιότητας που έλαβε τις τελευταίες ημέρες το τροχαίο ατύχημα της 18/2/2016, με την έκδοση δελτίου τύπου από τον πληρεξούσιο δικηγόρο των εγκαλούντων, την εμφάνιση σε τηλεοπτικές εκπομπές του ιδίου και την εν γένει δημοσιοποίηση του θέματος με άρθρα και σχόλια στον γραπτό και ηλεκτρονικό τύπο.

»Είναι γνωστό ότι η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, και εν συνεχεία η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, είχε απορρίψει την έγκληση των μηνυτών μας εναντίον μας, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι ο οδηγός του αυτοκινήτου ήταν ο Παντελής Παντελίδης. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν οι ΚΚ Εισαγγελείς, αξιολογώντας όλο το αποδεικτό υλικό της δικογραφίας, συμπεριλαμβανομένου και όλου του αποδεικτικού υλικού που είχαν εισφέρει οι μηνυτές μας, μεταξύ των οποίων και οι ιδιωτικές γνωμοδοτήσεις όλων των τεχνικών συμβούλων τους, συμπεριλαμβανομένου και της έκθεσης αξιολόγησης γενετικού υλικού του Κ. ΦΙΤΣΙΑΛΟΥ. Συνεπώς η αναπαραγωγή από τα ΜΜΕ, τάχα νέων στοιχείων για DNA κ.λπ. ΔΕΝ είναι νέα στοιχεία.

»Οι εγκαλούντες, κατόπιν αιτήσεώς τους, προσκόμισαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών ένορκη βεβαίωση σε συμβολαιογράφο, μάρτυρα, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι τοποθέτησε, μεταξύ των άλλων, τον θανόντα στη θέση του συνοδηγού και ότι δήθεν οδήγησε η κα. ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ ΚΥΡΙΑΚΟΥ.  Κατόπιν τούτου, ο Κ. Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών, ήταν υποχρεωμένος να εξετάσει το νέο αυτό, εισφερθέν μετά από σχεδόν 5 έτη, αποδεικτικό στοιχείο, να διατάξει προκαταρκτική εξέταση και να καλέσει τις εντολείς μας για παροχή εξηγήσεων, οι οποίες κατατέθησαν στις 16/12/2020.

»Ο ως άνω μάρτυρας ΔΕΝ επιβεβαιώθηκε από καμία άλλη νομότυπη κατάθεση και μηνύθηκε από τις εντολείς μας, όπως μηνύθηκε και έτερος μάρτυρας, ο οποίος ανασκεύασε την πρόσφατη, από 3/12/2020, ένορκη κατάθεσή του στην Πταισματοδίκη Αθηνών, με τη σύνταξη υπεύθυνης δήλωσης, την οποία εγχείρισε στην Κ. Πταισματοδίκη, ο πληρεξούσιος Δικηγόρος των εγκαλούντων, μία μόλις ημέρα πριν την ορισθείσα αρχική ημερομηνία κατάθεσης των εγγράφων εξηγήσεών μας. Και ο ως άνω μάρτυρας μηνύθηκε.

»Η δικογραφία διαβιβάζεται σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών προς περαιτέρω επεξεργασία. 

»Τόσο εμείς, όσο και οι εντολείς μας δεν επιθυμούμε την εμφάνισή μας, επί του παρόντος, στα Μ.Μ.Ε., ούτε να διεξάγουμε τηλεοπτικές δίκες, μεσούσης της προκαταρκτικής εξέτασης.

»Οι πληρεξούσιοι Δικηγόροι, Χρήστος Άσπρος, Ιωάννης Κωλέττης».

Πηγή www.zougla.gr