Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2020, 15:19

Η αγριότητα του εγκλήματος που σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης στο Κέντρο Υγείας Καλυβίων, προϊδεάζει ότι η υπόθεση είναι εξαιρετικά πολύπλοκη. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ζούγκλας», το θύμα της δολοφονικής επίθεσης ήταν συγγενής πρωτοκλασάτου υπουργού της κυβέρνησης. Συγκεκριμένα, πρόκειται για μακρινό συγγενή του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση. 

Ο 60χρονος, παντρεμένος με δυο παιδιά, παλαιότερα δούλευε σε υποκατάστημα ΙΚΑ της περιοχής των Μεσογείων. Πληροφορίες όμως αναφέρουν ότι η συμπεριφορά του είχε προκαλέσει πολλά προβλήματα στους προϊσταμένους του. Η κατάσταση είχε φτάσει στο απροχώρητο και τελικά πριν από καιρό μετακινήθηκε στο Κέντρο Υγείας και συγκεκριμένα στη γραμματεία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ όμως, αφού μετακινήθηκε στο Κέντρο Υγείας Καλυβίων, και εκεί αντιμετώπιζε προβλήματα με τη συμπεριφορά του, ενώ φέρεται να είχε ορισμένες περίεργες δοσοληψίες. Ήταν εριστικός, και συχνά πυκνά, χρησιμοποιούσε τη συγγένειά του με τον υπουργό ώστε να μην τον ενοχλεί κανείς.  

Για τους αξιωματικούς του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής όλα αυτά είναι πολύ χρήσιμες πληροφορίες, καθώς το θύμα δεν φέρεται να είχε απασχολήσει ποτέ τις αρχές.

«Είναι σε πολύ αρχικό σημείο οι έρευνές μας αλλά σίγουρα θα κοιτάξουμε με μεγάλη προσοχή το προσωπικό και επαγγελματικό περιβάλλον του θύματος. Μπορεί κάποιον να είχε ενοχλήσει και να μην το γνώριζε ούτε ο ίδιος», αναφέρει στη «Ζούγκλα» αστυνομικός που ασχολείται με την υπόθεση.

Όσον αφορά τον εκτελεστή, φαίνεται ότι πλησίασε το θύμα από το παράθυρο του οδηγού και τον πυροβόλησε από κοντινή απόσταση. Στη συνέχεια εξαφανίστηκε, ενώ ο 60χρονος δεν πρόλαβε να αντιδράσει.

Οι κάλυκες από το πιστόλι θα μεταφερθούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για εξέταση, όπως επίσης τυχόν αποτυπώματα και γενετικό υλικό του δράστη. Σημαντικό για τις έρευνες των αστυνομικών είναι το δρομολόγιο διαφυγής του εκτελεστή, ενώ δεν αποκλείουν να υπήρχε και συνεργός.

Η αστυνομία ερευνά προς όλες τις κατευθύνσεις μην αποκλείοντας τίποτα. 

Δείτε βίντεο της «Ζούγκλας» από το σημείο:

 

Δείτε φωτογραφίες της «Ζούγκλας»:

Πηγή www.zougla.gr