Την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση του Δημ. Λιγνάδη με το ένα εκ των δύο φερομένων ως θυμάτων βιασμού του γνωστού καλλιτέχνη, ζητεί από την ανακρίτρια ο συνήγορός του Αλέξης Κούγιας. Με αίτησή του προς την ανακρίτρια, ζητεί επίσης να διενεργηθεί αυτοψία στο ξενοδοχείο στην Επίδαυρο, όπου καταγγέλλεται ότι διαπράχθηκε ο βιασμός, τον Αύγουστο του 2015, επαναλαμβάνοντας πως ο κατηγορούμενος αρνείται την πράξη που του αποδίδεται. Όπως υποστηρίζει, ο Δημ. Λιγνάδης δεν διέμενε σε κανένα ξενοδοχείο της περιοχής την επίμαχη περίοδο. 

Στην αίτηση αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Επειδή στην υπό κρίση υπόθεση η κατ’ αντιπαράσταση εξέτασή μου με τους ως άνω μάρτυρες και φερόμενους παθόντες είναι αναγκαία λόγω της έλλειψης οποιασδήποτε άλλης μαρτυρίας που να επιβεβαιώνει τη συνύπαρξή μας στον ίδιο χώρο κατά τον φερόμενο χρόνο τέλεσης των πράξεων, αλλά και λόγω των αντιφάσεων, στις οποίες έχουν υποπέσει αναφορικά με την περιγραφή των περιστάσεων, υπό τις οποίες δήθεν συναντηθήκαμε (ήδη ο S… έχει δώσει συνολικά 4 καταθέσεις, σε καθεμιά εκ των οποίων προσπαθεί να διορθώνει τα σφάλματα της προηγουμένης, ενώ η μήνυση του A… έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την εξιστόρηση του μάρτυρά του Ι.Σ).

»Επειδή στην υπό κρίση υπόθεση είναι αναγκαίο να διαταχθεί αυτοψία, προκειμένου να εντοπισθεί το ξενοδοχείο στην Επίδαυρο, στο οποίο φέρεται ότι τελέσθηκε στις 8 ή 9.8.2015 βιασμός σε βάρος του S… και ακολούθως να ερευνηθεί αν το ξενοδοχείο διαθέτει σουίτα με βεράντα, αλλά κυρίως να ζητηθεί από τα αρχεία του ξενοδοχείου ποιος ή ποιοι διέμειναν σε αυτό κατά τις ως άνω κρίσιμες ημεροχρονολογίες, δοθέντος ότι εγώ υποστηρίζω βασίμως ότι βρισκόμουν στην Ιθάκη για διακοπές και δεν θα μπορούσα ποτέ να συνυπάρχω μαζί του σε ξενοδοχείο στην Επίδαυρο κατά τις ως άνω ημερομηνίες.

»Επειδή από τη διαδικασία της αυτοψίας θεωρώ βέβαιον ότι θα αποδειχθεί ακόμη περισσότερο η ψευδορκία του S…, αφού είτε θα αδυνατεί να υποδείξει οποιοδήποτε ξενοδοχείο στην Επίδαυρο με διάφορες προφάσεις, είτε θα υποδείξει ψευδώς κάποιο ξενοδοχείο, στο οποίο η αυτοψία θα αποδείξει δεν θα έχω διαμείνει κατά το χρόνο που επικαλείται».

Σύμφωνα με τον Αλέξη Κούγια, «τα παραπάνω αποτελούν αποδεικτικά στοιχεία, τα οποία στη συνήθη επεξεργασία, την οποία είναι υποχρεωμένοι να κάνουν Εισαγγελείς και Δικαστές, “κατεδαφίζουν” στην κυριολεξία την κατηγορία.

»Προς μεγαλύτερη υποστήριξη της αθωότητας του κατηγορουμένου, συνεργάτες του γραφείου μας σήμερα κατέθεσαν στην κα. Ανακριτή, αναφορικά με την πράξη που φέρεται ότι διέπραξε ο εντολέας μας στις 8.8.2015, αίτημα: 1. περί αυτοψίας του χώρου και 2. κατ’ αντιπαράσταση εξέτασης του εντολέα μας με τον φερόμενο ως βιασθέντα, ο οποίος μέχρι σήμερα ούτε αποκάλυψε ούτε ερωτήθηκε έστω να περιγράψει ποιο είναι το ξενοδοχείο στην Επίδαυρο, στο οποίο δήθεν ο εντολέας μας τον βίασε με πρωκτολειχία (αυτή είναι η περιγραφή του δήθεν βιασμού του) και σε ποια σουίτα αυτού του αγνώστου μέχρι τώρα ξενοδοχείου έγινε αυτή η πράξη.

»Σημειωτέον ότι σε έρευνα που έχει κάνει το γραφείο μας μέχρι τώρα σε όλα τα ξενοδοχεία της περιοχής της Επιδαύρου, ο κ. Λιγνάδης δεν διέμεινε σε οποιοδήποτε εξ αυτών στις 8.8.2015.

»Εφόσον ο φερόμενος ως βιασθείς έστω και καθυστερημένα υποδείξει ποιο ξενοδοχείο ήταν αυτό στο οποίο συνέβησαν οι καταγγελλόμενες πράξεις, αυτονόητο είναι ότι θα ζητήσουμε να εξετασθούν ως μάρτυρες οι υπεύθυνοι και οι υπάλληλοι του ξενοδοχείου, μια προανακριτική και ανακριτική πράξη που θα έπρεπε ήδη να έχει διενεργηθεί, αλλά και να ζητηθούν από την αστυνομία οι καταστάσεις όλων των προσώπων που διανυκτέρευσαν τη συγκεκριμένη ημερομηνία σε οποιοδήποτε ξενοδοχείο της περιοχής που τυχόν θα υποδειχθεί.

»Λόγω της ιδιαίτερης σοβαρότητας της υποθέσεως το δικηγορικό μας γραφείο θα δημοσιοποιεί κάθε νόμιμη διαδικαστική ενέργεια, την οποία ζητούμε από τη Δικαιοσύνη να διεξαγάγει, και για τον λόγο αυτό σας κοινοποιούμε και το περιεχόμενο της ως άνω αιτήσεώς μας»

Πηγή www.zougla.gr