Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 23 Μαρτίου 2021, 09:49

Η Φινλανδία θα παρατείνει το κλείσιμο των εστιατορίων έως τις 18 Απριλίου

Η Φινλανδία πρέπει να παρατείνει το κλείσιμο των εστιατορίων και των μπαρ έως τις 18 Απριλίου για να ανακόψει την εξάπλωση του κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε αργά χθες Δευτέρα η κυβέρνηση, προσθέτοντας ότι θα προτείνει σήμερα το μέτρο στο κοινοβούλιο της χώρας.

Τα μπαρ και τα εστιατόρια είναι κλειστά για τους πελάτες αλλά επιτρέπεται να προσφέρουν υπηρεσίες takeaway στο πλαίσιο του lockdown τριών εβδομάδων που εχει προγραμματιστεί να τελειώσει στις 28 Μαρτίου και έχει στόχο να ανακόψει την αύξηση των μολύνσεων με COVID-19 στη σκανδιναβική χώρα.

Η σχεδιαζόμενη παράταση, αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων μεταξύ των κομμάτων στην κυβέρνηση πλειοψηφίας της Φινλανδίας, αναμένεται να εξασφαλίσει τη στήριξη του κοινοβουλίου.

Ωστόσο, τέσσερις περιοχές θα εξαιρεθούν από τον περιορισμό, καθώς η επιδημιολογική κατάσταση εκεί βελτιώνεται, ανέφερε η κυβέρνηση σε ανακοίνωση.

Παρόλο που είναι μια από χώρες που έχουν υποστεί μικρό πλήγμα από τον Covid-19, η Φινλανδία καταγράφει από τις αρχές Φεβρουαρίου αύξηση στα ημερήσια επιβεβαιωμένα κρούσματα και τώρα ο αριθμός των νοσηλευόμενων είναι ο υψηλότερος συγκριτικά με οποιαδήποτε άλλη περίοδο της πανδημίας.

Σύμφωνα με το φινλανδικό Ινστιτούτο Υγείας, η χώρα των 5,5 εκατ. κατοίκων έχει καταγράψει 72.073 κρούσματα, 808 θανάτους, ενώ αυτή τη στιγμή 306 άνθρωποι συνεχίζουν να νοσηλεύονται στα νοσοκομεία λόγω του COVID-19.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 23 Μαρτίου 2021, 10:02

Πηγή www.zougla.gr