Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2021, 12:19

Η 28η Φεβρουαρίου είναι η μέρα που ολοκληρώνεται η παράταση των περιοριστικών μέτρων στην Κύπρο και μοιραία αρχίζει η συζήτηση για το τι έχει σειρά στην αποκλιμάκωση των μέτρων.

Οι χώροι εστίασης αναμένουν υπομονετικά τις επόμενες ανακοινώσεις του Υπουργικού, ευελπιστώντας ότι θα συγκαταλέγονται στις μετέπειτα χαλαρώσεις και έχοντας κατά νου ότι η επιδημιολογική εικόνα της χώρας κάθε μέρα βελτιώνεται όλο και περισσότερο.

Την ερχόμενη εβδομάδα η Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή θα συνεδριάσει προκειμένου να αναλύσει την επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου και να καταγράψει τις προτάσεις που θα μεταφερθούν στον υπ. Υγείας και ακολούθως στο Υπουργικό. 

Πληροφορίες του SigmaLive αναφέρουν ότι μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής προσανατολίζονται στο να καταθέσουν πρόταση όπως οι χώροι εστίασης να ανοίξουν πριν την Καθαρά Δευτέρα (15/3) με πολύ αυστηρά περιοριστικά μέτρα.

Επίσης οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι εντός του Μάρτη θα επιστρέψουν και οι υπόλοιπες βαθμίδες εκπαίδευσης πίσω στα σχολεία.

Κέντρα αναψυχής: Απειλούν με 24ωρη αναστολή των υπηρεσιών delivery

Εισηγήσεις για λήψη μέτρων ώστε να λειτουργήσει η βιομηχανία εστίασης το συντομότερο δυνατό «χωρίς υπέρμετρους, δυσανάλογους και αδικαιολόγητους περιορισμούς» κατατέθηκαν κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. του Παγκύπριου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής (ΠΑ.Σ.Ι.Κ.Α.), παρουσία εκπροσώπων όλων των Επαρχιών.

Η ανακοίνωση του ΠΑ.Σ.Ι.Κ.Α:

Διεξήχθη χθες συνεδρίαση (με τη χρήση της τεχνολογίας) του Δ.Σ. του ΠΑ.Σ.Ι.Κ.Α., με την παρουσία εκπροσώπων όλων ανεξαίρετα των Επαρχιών,  με αφορμή το παρατεταμένο και εντελώς ΑΔΙΚΟ ακόμα κλείσιμο της Βιομηχανίας. Σε λίγες ημέρες κλείνει ένας χρόνος από το πρώτο κλείσιμο Κατά τη συνεδρίαση συζητήθηκαν και κατατέθηκαν με τον πλέον έντονο  τρόπο εισηγήσεις για λήψη μέτρων ώστε να λειτουργήσει η Βιομηχανία το συντομότερο δυνατό χωρίς υπέρμετρους, δυσανάλογους  και αδικαιολόγητους περιορισμούς.

Θα συγκληθεί εντός των ημερών έκτακτη ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ  που θα εξετάσει τις κυριότερες εισηγήσεις ανάμεσα και σε άλλες που κατατέθηκαν και οι οποίες είναι:

1. Να γίνει πορεία οχημάτων τόσο στην πρωτεύουσα αλλά και προς τις εισόδους των δύο αεροδρομίων.

2. Εικοσιτετράωρη αναστολή προσφοράς διανομής κατ΄ οίκον φαγητού όπου θα επιδιωχθεί συνεργασία και με άλλες συγγενικές οργανώσεις.

3. Άνοιγμα των Κέντρων Αναψυχής ούτε και μία μέρα αργότερα από την ημερομηνία που προσανατολίζεται η κυβέρνηση με ταυτόχρονη άρση και του περιορισμού της ώρας κυκλοφορίας.

Οι εισηγήσεις θα τεθούν ενώπιον των μελών του ΠΑ.Σ.Ι.Κ.Α. που από ό,τι φαίνεται δείχνουν αποφασισμένοι μη αντέχοντας άλλο αυτό το δυσβάστακτο βάρος να προχωρήσουν δυναμικά εξετάζοντας και το ενδεχόμενο επέκτασης της διάρκειας των μέτρων.

Την ίδια ώρα το Δ.Σ. καλεί τον αρμόδιο Υπουργό να συνεργαστεί όσο πιο στενά γίνεται με τον ΠΑ.Σ.Ι.Κ.Α.

 

Πηγή: sigmalive.com

 

Πηγή www.zougla.gr