Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 19 Δεκεμβρίου 2020, 05:35

Η Ρωσία ξεκίνησε να εμβολιάζει τους κοσμοναύτες της και προσωπικό που σχετίζεται μαζί τους στην «Πόλη των Άστρων», μια κλειστή πόλη κοντά στη Μόσχα που φιλοξενεί διαστημικό πρόγραμμα της χώρας, ανακοίνωσε η Ρωσική Διαστημική Υπηρεσία (Roskosmos).

H Ρωσία άρχισε να εμβολιάζει από τις αρχές του μήνα στη Μόσχα με δικό της εμβόλιο κατά του κορωνοϊού Sputnik-V τους γιατρούς και άλλους εργαζόμενους της πρώτης γραμμής, ενώ μέχρι σήμερα έχουν εμβολιασθεί περισσότερα από 200.000 άνθρωποι.

κοσμοναύτες Νικολάι Τσουμπ και o Όλεγκ Αρτέμιεφ, πρώην μέλος του πληρώματος του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS) έκαναν την Παρασκευή την πρώτη δόση του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V.

Η Όλγκα Μίνινα, διευθύντρια της τοπικής κλινικής, δήλωσε ότι κοσμοναύτες οικειοθελώς επέλεξαν να κάνουν το εμβόλιο Sputnik-V , που πήρε την ονομασία του από τον πρώτο σοβιετικό δορυφόρο που εκτοξεύθηκε στο Διάστημα. Το εν λόγω εμβόλιο είναι ένα από τα πολλά που αναπτύσσει η Ρωσία και ένα από τα δύο που βρίσκονται στην τρίτη και τελική φάση των κλινικών δοκιμών που δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε την Πέμπτη ότι δεν έχει εμβολιασθεί ακόμη αλλά θα εμβολιασθεί «όταν αυτό θα είναι δυνατόν» για την ηλικιακή κατηγορία στην οποία ανήκει.


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 19 Δεκεμβρίου 2020, 05:37

Πηγή www.zougla.gr